Beringen krijgt container om vakantiegangers te testen

Beringen krijgt container om vakantiegangers te testen

Aan het medisch centrum van Beringen komt een extra container voor coronatesten van mensen die terugkeren uit Turkije of andere rode zones, zo meldt Het Belang van Limburg. De bureelcontainer moet wel nog geplaatst worden, bevestigt het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder aan Belga.

Landen zoals Turkije, Albani√ę, Montenegro en Rusland zijn rode zones. Na terugkeer is het verplicht om veertien dagen in quarantaine te blijven en een coronatest te ondergaan, zo benadrukt de stad Beringen. De bureelcontainer in Beringen wordt geplaatst om mensen te testen die terugkeren uit een vakantie in een rode zone.

“Het gaat om mensen die zich na vakantie willen laten testen, maar die geen symptomen hebben. Hen willen we een veilige plek aanbieden, zodat mensen gemotiveerd worden om heel actief mee te werken”, zegt Diane Mombers, communicatieverantwoordelijke van het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder, dat facilitaire steun aanbiedt.

De huisartsenwachtpost Mijn-Wachtpost aan het medisch centrum van Beringen is een samenwerkingsverband van Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Halen, Tessenderlo en Deurne (Diest). Het is een gezamenlijk initiatief om vakantiegangers uit die gemeenten er te testen. Het testen gebeurt wel altijd op afspraak via verwijzing door de huisarts.

Belang van Limburg 

  • 30 juli 2020