Coronavaccinatie

De 65-plussers zijn de eerste groep die gevaccineerd zullen worden tegen het coronavirus. Je ontvangt hiervoor een brief van Agentschap Zorg en Gezondheid in de bus. Je moet hier zelf niets voor doen. In deze brief staat de datum voor zowel je eerste als tweede afspraak (iedereen krijgt 2 inentingen).
Het is belangrijk dat je deze afspraken bevestigt: dat kan via het telefoonnummer dat in die uitnodigingsbrief staat of via hun website (met de QR-code).
Indien je weigert zal ja pas achteraan de lijst terug aansluiten, indien je je bedenkt.
Indien je ooit een ernstige reactie had op een vaccinatie: neem contact op met de huisarts want dan gebeurt je vaccinatie best in het ziekenhuis.

Het is mogelijk dat je je de dag van of de dag na je vaccin wat grieperig voelt. Dit is normaal. Neem tijdig Dafalgan/paracetamol in. Je kan ook last hebben van een pijnlijke zone op de plaats van de prik. Hier kan je ijs op leggen. 
Het vaccinatiecentrum is gelegen op be-MINE. Op deze site volg je de wegwijzers naar het vaccinatiecentrum. Parkeren doe je best aan be-MINE-Boulevard (winkelcentrum).
• Vraag iemand uit je directe omgeving (jouw familie of kennissen) of zij jou kunnen begeleiden.
• Maak je al gebruik van thuishulp? Dan kan je ze vragen om jou te vervoeren tijdens het normale
verzorgmoment. Je thuishulpdienst kan je hier mee helpen.
• Er is een Minder Mobiele Centrale voor diegenen die geen van bovenstaande opties hebben. Deze
centrale kan je bereiken via ons gratis nummer 0800 29 667.
• Ben je hulpbehoevend? Neem dan gerust een begeleider mee.
• Ben je slecht te been? Het vaccinatiecentrum is toegankelijk met een rolstoel of rollator. Er is een lift aan de zij-ingang van het gebouw. Stewards zullen je vanaf de parking tot daar begeleiden.