Griepvaccinatie

Afgelopen winterperiode stuurden wij via e-mail of SMS een uitnodiging voor griepvaccinatie aan personen die tot een risicogroep behoren. Van de 1200 gecontacteerde patiƫnten warden er 411 gevaccineerd (34%). Wij zijn blij met dit resultaat, maar zien het volgend jaar graag nog hoger. De CoViD-19 pandemie heeft ons geconfronteerd met de kracht van virussen en de kwetsbaarheid van de mens. Wij willen u zo goed mogelijk beschermen tegen een ander gevaarlijk virus, het griep- of influenza virus. Uit gegevens van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat wereldwijd elk jaar 1 miljard mensen ziek worden en 290 000 tot 650 000 persoon overlijden aan de gevolgen van een infectie met het griepvirus. Indien u tot een risicogroep behoort zal u in de komende herfstperiode door ons uitgenodigd worden voor een griepvaccinatie. Verminder uw kans op ernstige verwikkelingen en overlijden door griep en ga in op deze uitnodiging.

Samen staan we sterk tegen de virussen!

 

Team Artsenpraktijk Zuidstraat