Praktijkwerking

 

AANBOD IN DE PRAKTIJK

 • ALGEMENE GENEESKUNDE, HUISARTSGENEESKUNDE
 • GYNAECOLOGIE: zwangerschapsbegeleiding, preventief kanker-onderzoek oa. uitstrijkjes (Papanicolaou) en borstonderzoek
 • SPORTGENEESKUNDE (Dr. Maes M.): behandeling van sportletsels volgens de Cyriax-methode (dmv. medicatie, inspuitingen, manipulaties en fysio), sportdieet
 • VOETGENEESKUNDE: dit gebeurt in samenwerking met Dr. Provo, podoloog te Antwerpen (voetzoolbehandeling, actieve steunzolen, hallux valgus, ingroeiende nagels, schimmelnagels etc.)
 • PREVENTIEF GEZONDHEIDSONDERZOEK: van zuigelingen en kinderen, zetten van vaccinaties zoals bij  Kind en gezin.
 • PRE- OPERATIEVE EN VERZEKERINGSONDERZOEKEN: elektrocardiogram (hartfilm), longfunctietesten (blaastest), bloednames.
 • HUIDZIEKTEN: laserbehandelingen (ontharing, littekens, spatadertjes, rode adertjes in gelaat, tattoos etc.), cryotherapie (bevriezen van letsels dmv vloeibare stikstof en/of stikstofoxidegas) OPGELET HIERVOOR KAN U ENKEL TELEFONISCH EEN AFSPRAAK MAKEN
 • NIEUW is echter de CO2 -MIXTO LASER BEHANDELING: dit is een innoverende behandeling voor huidverjonging voor de behandeling van littekens, restletsels van acne, zwangerschapsstriemen, rimpels en pigmentvlekken.
 • HEELKUNDE:
  • kleine heelkundige ingrepen (zoals het wegnemen van huidletsels, wratten, cysten, vetbollen lipomen en andere goedaardige tumoren)
  • hechten van wonden dmv wondlijm, steristrips, haakjes of draad
 • ORTHOPEDIE: aanleggen van gips of spalken bij fracturen of gewrichtsbrandscheuren, taping van sportletsels etc.
 • DIEET-ADVIES: het kan hier gaan om een dieet bij diabetes, verhoogd cholesterol, lactose- of glutenallergie, doch ook vermageringsdiëten.
  Deze kunnen  ENKEL VIA TELEFONISCHE AFSPRAAK! Online worden deze afspraken niet aanvaard
 • BOTOX-INFILTRATIES: voor behandeling  van huidrimpels, kraaienpootjes, migraine, okselzweten ect.
 • ZO NODIG WORDT U, IN SAMENSPRAAK MET UW ARTS, DOORVERWEZEN NAAR EEN SPECIALIST

Uw huisarts is eigenlijk de ideale persoon om u te begeleiden in het belang van uw gezondheid zonder gebruik te maken van allerlei nutteloze onderzoeken, bloednames, foto’s en specialistenraadplegingen.

 

VOORSCHRIFTEN, ATTESTEN EN FORMULIEREN

“Een voorschrift vragen is een consultatie vragen.”

Tijdens de consultatie geven de artsen voldoende voorschriften mee tot het volgende bezoek. Een telefonische vraag om voorschriften wordt zo overbodig. Voor een vernieuwing van belangrijke medicatie zoals voor de behandeling van de bloeddruk, cholesterol, suiker, de pil… komt u best op raadpleging.

Voor het invullen van formulieren en attesten is informatie en tijd nodig. Daarom dient u ook hiervoor op raadpleging te komen.

Uw arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Hou hier rekening mee en maak het hem/haar daarom niet moeilijk: vraag alleen wat redelijk, echt en verantwoord is.

Valse attesten zullen steeds geweigerd worden.
Attesten met terugwerkende kracht zijn verboden en dus onmogelijk. Dit wil zeggen dat het attest gedateerd is op de dag van de consultatie en niet van de dag ervoor.

 

WACHTDIENST

Om de continuïteit van zorg te garanderen buiten de werkuren van onze praktijk, maken wij deel uit van een wachtkring die zowel ‘s nachts als op weekend- en feestdagen te beschikking staat.

Deze wachtdienst is bedoeld voor dringende zaken, die niet kunnen wachten tot uw eigen huisarts terug bereikbaar is.
Voor niet- dringende medische problemen, voorschrijven van chronische medicatie, schrijven van geschiktheidsattesten voor sport of andere attesten, kan u ook door de week terecht bij uw huisarts op zijn/haar praktijk of komt de huisarts op huisbezoek.

 • Weekend: mijn-huisartsen wachtpost vanaf vrijdag 19 uur tot maandag 8 uur. Tel: 011/71 56 50
 • Door de week (‘s nachts): plaatselijke wachtdienst van 19 uur tot 8 uur. Tel: 011/45 09 99

MEDISCHE PEDICURE

Elke vrijdagnamiddag is er een medische pedicure werkzaam in onze praktijk vanaf 14 uur. Dit gebeurt uiteraard enkel op afspraak.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN MEDISCH PEDICURE

Als gespecialiseerde voetverzorgster (medische pedicure) is het haar missie om zo goed mogelijk een oplossing te  bieden bij diverse voetaandoeningen. Dit door toepassing van professionele technieken, zodat ze een oplossing kan bieden en dit volledig op maat van de patiënt. Daarvoor volgt ze regelmatig bijscholingen en congressen i.v.m. medische voetverzorging. Niet enkel de uitvoering van een perfecte voetverzorging is voldoende, ze geeft u ook alle nodige adviezen voor de thuisverzorging.