Wijziging testbeleid

Beste pati├źnten,

Sinds half november stijgen de corona-cijfers, tevens is een toename van de meer besmettelijke Omikron variant. Onze bereikbaarheid was hierdoor niet altijd zoals het hoort. Het testbeleid is de huisartsen uit handen genomen, bijgevolg:

  1. Wij testen geen hoog risico contacten en geen reizigers. Gelieve hiervoor dan ook geen afspraken te maken. We verwijzen naar http://mijncoronatest.be/ 
  • Gevaccineerde personen kunnen zich laten testen vanaf dag 5 na dat hoogrisicocontact, via een testcentrum (advies Domus Medica). Een tweede test hoeft niet meer.
  • Wie niet gevaccineerd is: test op dag 1 en dag 7 en blijft in quarantaine
  • Voor reizigers: zie https://diplomatie.belgium.be/nl 
  1. Gelieve enkel uw huisarts te contacteren indien een medisch onderzoek noodzakelijk is, en dus niet enkel voor een test!
  2. Bij milde infectieklachten: laat u elders testen en blijf in quarantaine! Surf naar de website http://mijncoronatest.be/ . Klik op Ik voel heb symptomen. Moet ik een test doen? (vragenlijst) Zo kunt u een testcode en quarantaine-attest krijgen.
  3. Voor codes en attesten vragen wij u te wachten op de contact tracing, zodat de artsen zich kunnen focussen op de medische aspecten ipv de administratie.

Uiteraard blijven we ons uiterste best doen u te helpen! Stel uw medische zorg ook niet uit. Door deze wijzigingen in het testbeleid willen we net meer beschikbaar zijn voor de mensen die ziek zijn en de zorg en nazorg ├ęcht nodig hebben, ook los van corona.

Het team van Artsenpraktijk Zuidstraat