Wijziging testbeleid

Beste patiënten,

Sinds half november stijgen de corona-cijfers, tevens is een toename van de meer besmettelijke Omikron variant. Onze bereikbaarheid was hierdoor niet altijd zoals het hoort. Het testbeleid is de huisartsen uit handen genomen, bijgevolg:

  1. Wij testen geen hoog risico contacten en geen reizigers. Gelieve hiervoor dan ook geen afspraken te maken. We verwijzen naar http://mijncoronatest.be/ 
  • Gevaccineerde personen kunnen zich laten testen vanaf dag 5 na dat hoogrisicocontact, via een testcentrum (advies Domus Medica). Een tweede test hoeft niet meer.
  • Wie niet gevaccineerd is: test op dag 1 en dag 7 en blijft in quarantaine
  • Voor reizigers: zie https://diplomatie.belgium.be/nl 
  1. Gelieve enkel uw huisarts te contacteren indien een medisch onderzoek noodzakelijk is, en dus niet enkel voor een test!
  2. Bij milde infectieklachten: laat u elders testen en blijf in quarantaine! Surf naar de website http://mijncoronatest.be/ . Klik op Ik voel heb symptomen. Moet ik een test doen? (vragenlijst) Zo kunt u een testcode en quarantaine-attest krijgen.
  3. Voor codes en attesten vragen wij u te wachten op de contact tracing, zodat de artsen zich kunnen focussen op de medische aspecten ipv de administratie.

Uiteraard blijven we ons uiterste best doen u te helpen! Stel uw medische zorg ook niet uit. Door deze wijzigingen in het testbeleid willen we net meer beschikbaar zijn voor de mensen die ziek zijn en de zorg en nazorg écht nodig hebben, ook los van corona.

Het team van Artsenpraktijk Zuidstraat