Wijziging werking huisartsenwachtpost vanaf 1 april

De huisartsenwachtposten Mijn-Wachtpost in Beringen en Wachtpost Herkenrode in Hasselt gaan vanaf 1 april samenwerken voor de organisatie van de nachtelijke wachtposten van 23.00 tot 08.00 uur en dit van maandag tot en met donderdag.
Tijdens de weekends, (de avond voor) feestdagen, brugdagen en vrijdagen blijven consultaties/raadplegingen in Beringen ’s nachts mogelijk.
Praktisch
• de wachtpost opent om 18.00 uur (enkel op afspraak) via het nummer 011 71 56 50;
• tijdens de week sluit de wachtpost in Beringen om 23.00 uur voor raadplegingen. Indien er geen afspraak gemaakt kan worden in Beringen, kan je nog steeds een afspraak krijgen in Hasselt;
• afspraak nodig na 23.00 uur bellen op het gekende nummer (011 71 56 50. Voor de consultatie moet je dan naar de wachtpost van Hasselt (Stadsomvaart 9);
• huisbezoeken in onze regio blijven (ook tijdens de week) mogelijk. Dit is voor hoogbejaarde patiënten, patiënten met een beperking, patiënten uit een instelling of immobiele patiënten.
Algemeen
• een wachtpost dient enkel voor niet-levensbedreigende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag bij de huisarts. Voorbeelden zijn sportongevallen, hechtingen, plotse hevige buikpijn, plotse ziekte bij kleine kinderen… Andere zaken (zoals klachten die al langer bezig zijn, attesten,…) kunnen wachten;
• onze wachtpost werkt op afspraak. Patiënten moeten eerst bellen en krijgen een richtuur. Zo geraakt de wachtzaal niet overvol, is er minder gevaar voor het doorgeven van besmettelijke ziekte(n) en moeten de patiënten doorgaans minder lang wachten.
• tijdens de weekends, op (de avond voor) feestdagen, op vrijdagavond en op brugdagen blijven consultaties in Beringen ’s nachts mogelijk. De huidige werking blijft in die nachten behouden.